Kastamonu Üniversitesinin ev sahipliğini yaptığı, 13-14 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleşen 12. Engelsiz Üniversiteler Bölge Çalıştayı 21 farklı üniversitenin temsilcilerinin katılımıyla 3 Mart Konferans Salonunda yapıldı.
Açılış konuşmasını Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın yaptı. Üniversitemiz adına Engelsiz Üniversite Birimi Öğretim Görevlisi Mehmet SÖYLER, Birim Sorumlusu Şube Müdürü Erdem KARAKOÇ ile Üniversitemiz personellerinden Hatice Nur ER, Selda ÇİÇEK, Kalender ŞİMŞEK ile birlikte sivil toplum kuruluşu temsilcileri, üniversitelerin engelsiz üniversite birim temsilcileri,akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Çalıştay kapsamında sırasıyla görüşülen konular, Engelsiz üniversite yönergesinin hazırlanması, üniversitelerde bütünleştirme eğitimi ve öğretim elemanları bilgilendirme broşürünün hazırlanması gibi konular üzerinde çalışmalar yapılacağı bildirilerek Çalıştay sonunda hazırlanan Engelsiz üniversite yönergesi Yüksek Öğretim Kuruluna (YÖK’e) sunulması kararına varıldı. 21 Üniversite temsilcisinin katıldığı Çalıştay kapanış konuşmasıyla son buldu.