Çankırı Karatekin Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi ile Eğitim ve Topluma Hizmet Topluluğu işbirliğinde düzenlenen 10-16 Mayıs Özel Gereksinimli Bireyler Haftası kapsamındaki "Özel Günler Özel Eller" farkındalık etkinliği Yunus Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirildi. ÇAKÜ Engelli Öğrenci Birimi Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. İsmail Özcan: “Bugün burada toplum olarak farklılıklarımızı bilmek ve farkındalığımızı arttırmak için çok önemli bir etkinliği gerçekleştirmekteyiz.” dedi.

ESHMYO Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin farkındalık çalışmaları ile başlayan etkinlik Vali Ayhan Çevik Özel Eğitim Uygulama Okulu 12. sınıf öğrencisi Otizmli Alper GEYİK`in piyano dinletisinin ardından, aralarında Mozart gibi ünlü müzisyenlerin de yer aldığı, doğadaki tüm sesleri referanssız olarak notaya dökebilen, bu alanda dünyadaki 664 kişiden biri olan ve en yüksek puana sahip üstün yetenekli otizmli savant birey İskenderun Teknik Üniversitesi Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Buğra ÇANKIR`ın piyano dinletisi gerçekleşti.  Program sayın valimizin eşi Seval AKTAŞ hanımefendinin Buğra ÇANKIR ve ailesine teşekkür plaketini vermesiyle tamamlandı.